Hvordan velger vi våre agenturer

Bebop Hifi er ett firma som i all hovedsak baserer seg på musikkglede. Og ut fra dette velger vi utstyr vi selv liker å lytte til. Det enkleste er selvsagt å ta inn agenturer som er viden kjent og ut ifra dette argumentere at dette er «det beste» utstyret. Dette er ikke alltid tilfelle.

Kjente merkenavn har gjerne oppnådd en slik status fordi de bruker mest penger på markedsføring og forer verdens anmeldere med utstyr. Mye av det vi har er ikke av de mest berømte merkene, i Norge vel og merke. Vi kan også drive i det små fordi de faste kostandene ikke er høye, vi må altså ikke drive non stop salg og friste med høye introduksjonsrabatter. Men ja, vi gir også tilbud på utstyr og er fleksible.

Hvis man tar en kikk på våre agenturer vil man der finne Spec og Kaiser Acoustics. Begge disse firmaer er drevet ut ifra bestemte filosofier om at volum ikke er det viktigste. Dette er produkter som bygges i mindre kvanta og med nøye utvalgte komponenter. Særlig Kaiser er fullstendig kompromissløse og prisene reflekterer også dette. Eier glede er ett begrep som vi mener er viktig og det å ha noe kanskje ikke alle har. Kaiser Acoustics er unike innen hifi-bransjen, svært få evner å lage høyttalere slik Kaiser gjør.

Spec lager klasse D forsterkere, på sin egen måte. Menneskene bak dette selskapet har rør som sitt lydideal og da gjerne lyden fra 300B rør. Riktig matchet ( Spec har i motsetning til andre klasse D forsterkere ikke flere hundre watt til rådighet) kan man oppnå meget sofistikert lyd. Med klasse D teknologiens fordeler som lavt støynivå og ekstrem oppløsning.

Boenicke Audio drives ut ifra de samme prinsipper og er en manns ideer om hvordan det skal lyde. Sven Boenicke har utstrakt erfaring som plateprodusent og de som har hørt hans høyttalere blir mektig imponert. Ja de ser kanskje små ut, men de spiller ekstremt stort. De som har hørt hans rom blant annet i Munchen vil kunne underskrive på dette.

Mastersound har vi holdt på med i mange år. De er spesielt berømte for sine transformatorer, den viktigste komponenten i en rørforsterker. De lager disse også for andre svært berømte produsenter av rørutstyr. Mastersound er en tradisjonsrik produsent som skifter modeller sjelden, noe vi liker. Her er man tro mot sitt lydideal og konstruksjonsprinsipper og det er solgt svært mange av Compact 845 blant annet. Vi har også lyst til å fremheve den lille Dueundici, en ekstremt vellydende 11 watts forsterker som er ekte single ended. Mange med hornsystemer burde forsøke denne!

Apertura er noe ganske nytt for oss. Produktspekteret er stort og dette er en produsent som har holdt på i 35 år. Meget musikalske høyttalere som fortjener stor oppmerksomhet, også i Norge. De større modellene har bånddiskant og denne er fullstendig sømløst integrert med de andre elementene, det er ikke det enkleste å få til.

High Fidelity Cables har vi brukt som egen referanse i mange år og det unike med disse kablene er deres magnetteknologi. Det er mange diskusjoner om kabler og mange forskjellige teorier om hav som er «best» og rett og slett humbug. Vel, det er alltid en risiko å jobbe med kabler som er annerledes i det man kan ble beskyldt for mye rart. Vi står inne for at kabler fra HFC byr på noe unikt og så får jo hver enkelt gjøre seg opp egne meninger.

For vinylentusiaster har vi Swissonor, ett sveitsisk firma drevet av en mann med bestemte meninger om lyd, Urs Frei. I Horten 2015 var det mange som mente at vi hadde den beste lyden fra ett komplett Swissonor system. Spilleglede og dynamikk er stikkord som passer meget godt fra rør og modifiserte Thorens-platespillere!!

Duevel er tysk og lager rundstrålehøyttalere og de starter på under 10.000,-. Mye spilleglede i disse og de er enkle å få til. Vi har kun tatt inn de mindre modellene foreløpig som en test i markedet. Dette er en konservativ bransje og det er ofte fornuftig å føle seg litt frem. Vi har ett godt inntrykk av Duevel og har modeller til utlån.

Crosszone er hodetelefoner i ekstraklassen og byr på hittil uhørte prestasjoner fra en hodetelefon. I stedet for å ha følelsen av å sitte inne i en boble presenterer disse lyden som om den kommer fra en scene foran lytteren. Som på en konsert, bør prøves.

Så forhandler vi noen merker og henvsier til vår hjemmeside for mer informasjon. Under «Agenturer» er alle knappene linket til produsentene.

Velkommen til å ta kontakt med oss, vi kan love en hyggelig handel!